Om oss

Vi som jobber i Musikanten er eier og førskolelærer Synnøve Laukvik, og barne- og ungdomsarbeider Jill-Åse Brandsnes.
Vi er søstre og har jobbet sammen siden vi starta barnehagen i 2007. Vi stortrives i jobben vår!

Å begynne i barnehage er en stort omstilling for et lite barn. Vi er derfor svært opptatt av å gjøre overgangen til barnehagen så bra som mulig. Dagene er preget av lek og kos. Uten for mange styrte aktiviteter legger vi opp til en hverdag hvor de minste barnas behov for oppmerksomhet og omsorg kommer først.

Våre satsningsområder 

IMG 2505 2Barn har en naturlig nærhet til musikk. Vi ønsker derfor å ta i bruk musikkens mange muligheter, gjennom å bruke den som en uttrykksform og en naturlig del av hverdagen.
Vi spiller, synger, dikter, lytter og danser hver dag.

 

IMG 0349Vi er veldig glad i å være ute og er så heldige å ha en stor uteplass i hagen vår. Store deler av året tilbringer vi masse tid ute. Vi tar gjerne med oss typiske ”inneaktiviteter” ut, slik som formingsaktiviteter, bøker, duplo el.

 

 

IMG 2436Vi ønsker å sette fokus på et sunt og godt kosthold, samt gleden av det sosiale rundt et måltid. Vi lager mye av maten vår fra grunnen av, og ungene er gjerne med og hjelper til med matlaging. Det hender vi tar med oss takka ut, og steker mat i hagen - når små og store nyter det gode utelivet.
Musikanten er en 5 om dagen-Barnehage, det innebærer at vi har tatt et ernæringskurs på Internet. Vi har fokus på sunn og fargerik mat. Vi spiser frukt og grønt til hvert måltid, og et minimalt bruk av sukker. Les mer om 5 om dagen-Barnehagen på her.

Hva er en familiebarnehage?

Det som særpreger familiebarnehager er at miljøet rundt barna er lite. Det er få barn og voksne å forholde seg til, i en mer hjemlig atmosfære. Overgangen videre til større barnehager kan da bli enklere, da de tross alt er blitt vant med å være borte fra mamma og pappa om dagene.
Det å føle seg trygg med å være borte fra mamma og pappa er den største utfordringen for de aller minste, og da kan en familiebarnehage være et godt sted å starte. 
Dersom man er usikker på om barnehagen man har tenkt å begynne i er god, kan det være en idé å spørre etter foreldrereferanser. Det kan være betryggende å snakke med andre som har gått eller går i barnehagen.
Ta også gjerne kontakt med barnehagen for en prat eller et besøk.

Bilder

Her holder vi til. 

IMG 2489

I Musikanten har vi en stor hage med masse trær.
Her er det mulighet til å smake på litt rips, eller å klatre i trærne.

IMG 2498

Rips er godt rett i munnen, men også nydelig i smoothie!

IMG 2500

På kalde dager går vi gjerne inn i grillstua og varmer oss, synger og leser..
Kanskje lager vi noe godt å spise også.

IMG 2487

 

KONTAKT OSS

Besøksaddresse:

Haakon kløkstadsvei 7
8071 Bodø

Mob: 97061601

mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

SØKNADSFRIST

Søknadsfrist for opptak er 15.februar!

Her finner du søknads- skjema og informasjon om hovedopptak i kommunale og private barnehager.

VEDTEKTER